Ciclul de viață al rațelor copilului

Rațele urmează un ciclu anual de creștere, migrare și părinți. Independent de supravegherea maternă la vârsta de câteva luni, rață tineri trebuie să zboare spre sud pentru iarnă la vârsta de patru sau cinci luni. După ce petreceți un sezon de iarnă în climatul cald, aceleași rațe, care nu mai sunt de un an, trebuie să se întoarcă la locurile în care au fost eclozate și să înceapă din nou ciclul de viață, ridicându-și puii de rață pentru copii.

Ouă de duș

Mamele de rață sunt părinți devotați. Odată ce au găsit locul perfect pentru cuibul lor, ei se stabilesc pentru o perioadă lungă de cuiburi, servind ca incubator pentru rațe pentru copii care cresc în interiorul ouălor. O rață mamă va rămâne aproape în cuib, exclusiv pentru o scurtă perioadă de mâncare. După aproape o lună, ouăle vor începe să se desprindă. Durata acestui proces va depinde de numărul de ouă, dar de obicei durează o zi întreagă. Rațele sunt cele mai vulnerabile la prădători în primele două săptămâni de viață, astfel încât rațele mamei țin un ochi cu atenție asupra puii în această perioadă.

Pui de rață

Ducklings continuă să rămână în adăpostul de protecție a supravegherii mamei lor până când au vârsta de 1 1/2 până la 2 luni. În acest timp, ei pot să înoate și să-și prindă mâncarea proprie, dar poate dura câteva încercări pentru a afla ce este comestibil și ce nu este. Puii de rață încă mai au nevoie de căldura penei mamei lor, așa că îi îngrădește în fiecare noapte pentru a le menține calde. Mantuitoarele de mistreț trebuie de asemenea să fie protejate de mama lor de la alte mlaștini cultivate, deoarece au tendința de a ucide rațe nefamiliare care se rătăcesc în gruparea familială. La 2 luni, rațăle pot zbura și pot lăsa protecția ochiului atent al mamei.

Adolescente

Până în toamnă, rațele sunt în principiu pe cont propriu și sunt pregătite pentru două evenimente importante - molotarea și migrația. Înlocuirea pene vechi cu noi este o parte sezonieră a ciclului de viață al rațelor, dar le lasă vulnerabile la pradă, deoarece procesul le face incapabile să zboare. Moltingul durează de la două până la trei săptămâni. Odată ce molotarea este completă, rațele migrează în climă mai caldă pentru iarnă. Din moment ce rațele recoltate recent cunosc doar mediul de reproducere al rațelor, călătoria spre habitatul de iarnă reprezintă o experiență complet nouă pentru aceste rațe mai tinere. Ratele mamei ajută deseori pe acești imigranți noi să găsească și să se stabilească în habitatul de iernare.

Ducele întregi

În timp ce rațele se iarnă în climatul sudic, ei fac foarte mult de mâncare, păstrând rezerve pentru timpul de migrație și reproducere care le așteaptă în primăvară. Ratele se întorc la locul în care s-au născut, nu un an întreg anterioare și mate, localizează un loc perfect de cuibărit și, dacă rața este femelă, stai pe cuib în așteptarea nașterii celui mai nou lot de rață. Odată localizat cuibul de cuibărit, rațele de sex masculin nu joacă nici un rol în această cuibăritură sau în rață. În schimb, ele părăsesc adesea zona de cuiburi și călătoresc într-o altă locație, trecând printr-un proces de primăvară.