Ciclul de viață al falconilor peregrini

Falconul peregrin, sau Falco peregrinus, este o specie de santin nativ in multe parti ale lumii. Șoimul peregrin poate fi găsit pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Migrează în America de Sud în timpul lunilor de iarnă. Pelegrinele de peregrină sunt denumite și "șoimi de rață".

Împerecherea

Șoimii peregrine devin de obicei maturi sexuale la vârsta de aproximativ 2 ani. Sărutul păsărilor de sex masculin atrage adesea femelele la locurile de cuibărit folosind un afișaj de curte în aer. Puietul de peregrine se mulează de obicei pentru viață și se întoarce în aceeași zonă de cuibărit în fiecare sezon de reproducere.

Nesting

Cuibul de santinel peregrine este denumit "rahat". Femelele peregrine feminine își construiesc cuiburile pe marginile stâncilor, podurilor sau clădirilor. Uneori, șoimii de peregrini de sex feminin folosesc cuiburi vechi de corburi ca și al lor. După împerechere, femeile au de obicei două-cinci ouă. Ouăle sunt de culoare roșie / maro, cu pete maronii.

Fledglings

Paturile de somn peregrine evoluează din cuiburi aproximativ 30 de zile după ce ouăle sunt așezate. Ei cântăresc aproximativ 1,5 uncii. Acestea sunt acoperite cu un aspect moale, care este de culoare alb murdar. Ochii lor sunt deschiși. Ei sunt complet dependenți de mama lor pentru hrană și protecție. De obicei, doar 10% din sălcii peregrine de copii trăiesc să fie adulți.

Sali falși

În timpul primelor șapte zile de viață, falconsii de păstori se dublează de obicei. Ele cresc pene când au vreo 20-30 de zile. Încep să zboare la vreo 35 până la 45 de zile. Tinerii sălbatici încep să vâneze la vreo două luni. Deseori nu pot prinde pradă mare, cum ar fi șoimii adulți. În schimb, șoimii tineri se hrănesc adesea cu insecte zburătoare.

Adulți

Lungimile adulte de sâni de peregrine variază de la aproximativ 14 centimetri până la puțin peste 19 centimetri, și variază în greutate de la 19 la 55 de lire sterline. Sultanii de peregrin adulți vânează și alte păsări, inclusiv gâște și păsări de cântătoare. De asemenea, mănâncă mamifere mici, cum ar fi liliecii. Păstrăvii peregrine pot trăi în sălbăticie în jur de 15 ani.